TotaalBalans

TotaalBalans Carla Huisken

Praktijk voor natuurgeneeskunde

Carla Huisken • Emmakade 59 NZ • 8921 AG Leeuwarden • aangesloten bij VBAG en RBCZ


TotaalBalans: Kinesiologie

Het lichaam reageert op meerdere manieren op invloeden vanuit de omgeving.

ampullen

Iets kan een verstorende invloed hebben op het energiesysteem: het veroorzaakt stress en verlaagt het energieniveau. Dit is meetbaar door middel van een verzwakte spiertest. Iets kan een versterkende invloed hebben op het energiesysteem: een zwakke spiertest verandert in een sterke spiertest. Een neutrale invloed geeft een sterke spiertest, dit wil zeggen dat het geen stress of verzwakking veroorzaakt.

spiertest

Deze methode is gebaseerd op de principes van de kinesiologie. Dit woord staat voor de leer van de spieren en spierbewegingen. Oorspronkelijk is kinesiologie een vinding van chiropractors, die in de jaren '50 ontdekten dat er een samenhang bestaat tussen spiergroepen, meridianen en organen. Te hoge of te lage spierspanning kan wijzen op een verstoring van de desbetreffende meridiaan of het daaraan gekoppelde orgaan.

Om precies te kunnen testen gebruiken we ampullen (glazen buisjes) waarvan de inhoud steeds verschilt. Enkele voorbeelden hiervan zijn voedingsstoffen, vitaminen of mineralen, lichaamseigen stoffen zoals hormonen of lichaamsvreemde stoffen, homeopatische verdunningen.

Tijdens een spiertest houd ik een ampul tegen het lichaam en test ik hoe een spier hierop reageert door een lichte druk op de arm te geven. De spier reageert met enige weerstand of verzwakt. Zowel de therapeut als de cliënt kan voelen hoe de spier reageert.

Je kunt elke spier van het lichaam gebruiken voor de test. TotaalBalans maakt gebruikt van een spier in de arm die in ontspannen houding te testen is. Hierdoor is een behandeling voor de cliënt niet belastend, maar eerder ontspannend.

Een spiertest is een subtiele en bijzondere vorm van communicatie met ons lichaam.top | home | copyright © 2008-2023 carlahuisken.nl